Vaterpolisti Crne Gore (©VSS/Slobodan Sandić)
Vaterpolisti Crne Gore (©VSS/Slobodan Sandić)

Crnogorci mogu biti "koska" prvenstva: Ubacili u višu brzinu i pozvali na megdan moćne Mađare

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.22. | 17:27

Ajkule kroz celo leto dižu nivo igara, zenit će, očigledno, biti u Splitu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita)

Sve ide ka tome da će se u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati derbi do derbija. Zakazan je prvi, Crna Gora nije dopustila da padne velika glava, okrenula je Rumuniju i izaći će na megdan Mađarskoj u Spaladium areni - 13:8. 

Izabrane vesti

Rumunija je dobila dovoljno prostora da se razmaše u uvodnim minutima, čak i da povede. Probudila je tim činom Ajkule, naterala je kontinentalnog šampiona iz Malage da podigne nivo igre, makar približno onom u dvoboju sa Italijanima koji je bio vredan prvog mesta u grupi. 

Lako je pucala odbrana Crne Gore, Remes Bogdan i Andrej Tudor Fulea, jedan od najproduktivnijih na šampionatu, pronašli su uglove koje nije mogao da dohvati Dejan Lazović. Podviknuo je Vladimir Gojković, “namestio” svoje momke, a preokret je počeo od Kanstantsina Averke, koga je Vinčenco Rencuto udario u poslednjem kolu grupne faze i zaradio suspenziju od dve utakmice. 

Spustio se naturalizovani Belorus na centarsku poziciju, zatresao je mrežu, a kapiten Marko Petković bio je najpouzdanije rešenje u situacijama sa igračem više. Tražili su ga saigrači pogledom, otvarali mu prostor - akcije su završavane na istovetan način. Florin Marijus Tik vadio je loptu iz mreže. 

I kada se Rumunija vratila, smogla snage da još jednom uzdrma Ajkule, ponovo su se ukazali Kanstantsin Averka i Marko Petković. Poveli su Crnu Goru ka četvrtfinalu i duelu sa Mađarskom, a u finišu se ruka olabavila i Bogdanu Đurđiću i Aleksi Ukropini, koga nije bilo na Svetskom prvenstvu. U Splitu bi mogao da bude ozbiljan adut Gojkovićeve čete.

OSMINA FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA ZA VATERPOLISTE U SPLITU: 

Nedelja

Crna Gora - Rumunija 13:8

Gruzija - Holandija 12:8

19.00: (1.95) Grčka (hen -15.5) Izrael (1.75)

20.30: (3.40) Francuska (8.00) Srbija (1.50)

ČETVRTFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA ZA VATERPOLISTE U SPLITU: 

Utorak

Crna Gora - Mađarska

Grčka/Izrael - Španija

Gruzija - Hrvatska

Francuska/Srbija - Italija


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Crne GoreVaterpolo reprezentacija RumunijeVladimir Gojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara